Naplňujeme vaše jachtařské sny

Domů » Recepty » Langusty na kubánský způsob

Langusty na kubánský způsob

Langusty na Kubě
Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí. Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu "kubánských" langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pracovní postup:

Čerstvé langusty nařežeme po článcích na kousky, které dáme do velkého hrnce. Rajčata i česnek si nakrájíme nahrubo a přidáme je do hrnce k langustám, které osolíme, zalijeme černým pivem a vaříme pod pokličkou 20-30 minut podle velikosti langust. Pokud vezmeme v potaz všeobecně zažité kulinářské postupy, může nám tento postup připadat trochu prazvláštní, ale věřte, že kubánští rybáři v tom mají svůj systém, léta praxe a k tomu ještě jako bonus bezstarostný přístup k životu.

Fazole propláchneme a dáme vařit do osolené vody, fazole musí být pořád lehce potopené. Po 1-1,5hod. jsou fazole měkké, není třeba je předem namáčet. Uvařené fazole udržujeme mírném varu. Na pánvičce osmažíme kousky slaniny, přidáme měsíčky cibule a nadrcený česnek a nakonec propláchnutou rýži. Zalijeme vodou, které by mělo být zhruba 2cm na rýží. Dusíme do změknutí rýže. Voda se musí vstřebat a konečné jídlo má být sypké. Černé fazole jsou po uvaření pevné a mají zajímavou lehce oříškovou chuť. Congri patří k tradičním kubánským pokrmům a podává se i samostaně. Jídlo má řadu variací.

Tyto jednoduché a vynikající langusty s rýží congri by svou chutí mohly konkurovat leckteré michelinské restauraci. Ovšem je třeba podotknout, že tento recept jde finančně realizovat pouze v kubánských vodách

Langusty servírujeme ihned s rýži congri, kterou si připravíme předtím, než začneme dělat langusty.

Pro 6člennou posádku:

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Řecko - trh s ovocem a zeleninou
Velikonoční jehně s vůní moře

Řecko je země svátků. Každý den je někde v Řecku svátek, který je doprovázen nějakým speciálním jídlem. Ovšem nejdůležitějším celonárodním náboženským svátkem jsou pro Řeky bezpochyby velikonoce, které příchází spolu s vůní jara a pečeného jehněčího.

Vybrali jsme pro vás náš nejoblíbenější  recept na jehněčí nožku nadívanou ančovičkami, kterou na jednom z našich prvních kurzů vaření na lodi připravoval šéfkuchař Michal Göth. Tradiční velikonoční jehně je ale v Řecku rožněné vcelku. U ohně se pak zpívá, tančí a slaví.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.