Naplňujeme vaše jachtařské sny

Domů » Recepty » Tzatziky

Tzatziky

Řecko - trh s ovocem a zeleninou
Při plavbě v Řecku nemůže chybět tato klasická řecká pochoutka. Používá se jako předkrm, malý snack nebo jako příloha k jiným jídlům.

Pro 6člennou posádku:

Okurku oloupeme tzv. na zebru tak, že vždy jeden pruh oloupeme a druhý necháme. Následně okurku rozkrojíme na polovinu. Lžičkou vydlabeme dužinu (nevyhazujeme můžeme použít na drink viz tipy). Okurku do tzatziků nikdy nestrouháme, ale vždy krájíme nadrobno! Nastrouhaná okurka totiž pouští moc vody a tzatziky pak ztrácí chuť. Česnek oloupáme a nakrájíme nadrobno. Nakrájíme si množství kopru dle chuti , my dáváme zhruba 3 snítky. Jogurt přemístíme do mísy a všechny nakrájené ingredience. Promícháme, zalijeme olivovým olejem, opepříme osolíme a dochutíme šťávou z citronu. Tzatziky jsou nejlepší druhý den, kdy jsou správně uleželé.

Tip: Když přidáte vydlabanou dužinu do vody s plátky citronu, vznikne velmi osvěžující a chutný nealko drink. Komu se nelíbí nealko varianta, voda se dá snadno vyměnit za tonic a přidat gin.

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Langusty na Kubě
Langusty na kubánský způsob

Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí.

Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu „kubánských“ langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.