Naplňujeme vaše jachtařské sny

Domů » Recepty » Carpaccio z tuňáka

Carpaccio z tuňáka

Carpaccio z tuňáka
Být na lodi s Michalem Göthem, který patří mezi českou gastronomickou špičku, je "lahodné" samo o sobě, ale s čerstvě uloveným tuňákem se plavba stává kulinářským zážitkem, na který budete vzpomínat celý život. Představíme vám jednoduché a delikátní recepty z čerstvého tuňáka, abyste byli připraveni na ten krásný moment, kdy vám na lodi zadrnká vlasec. Způsob přípravy můžete snadno natrénovat i doma s tuňákem uloveným v obchodě, ale dejte si záležet na tom, aby byl co nejčerstvější.

Pro 6člennou posádku:

Na carpaccio z tuňáka potřebujeme hlavně dobrý a ostrý nůž, aby se nám povedlo nakrájet jej na opravdu tenké plátky. Plátky pokládáme na talíř vedle sebe, aby se jen lehce překrývaly. Zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Takto připraveného tuňáka necháme odležet, zatímco si připravíme majonézu s cibulkou.

Červenou cibulku oloupeme, nakrájíme najemno a ochutnáme, jak je ostrá a podle toho spaříme nebo pouze nakrájíme. Máme totiž zkušenosti, že v Řecku není potřeba cibuli spařit. Jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Doprostřed talíře rozprostřeme majonézu a tu pak posypeme nakrájenými cibulkami a můžeme podávat.

Podobné články

Pražma
Pražma

V dnešním seriálu o vaření na lodi se budeme věnovat přípravě mořských ryb. Mezi nejsnadněji dostupné patří pražmy, které jsou velmi jednoduché na přípravu, nevypadají nijak exoticky, takže neodradí ani zdrženlivější strávníky. Navíc jsou dost velké, aby v nich nebyly malé kosti,  přitom dost malé, aby se daly snadno připravit v podmínkách běžné lodní kuchyně.

Pokračovat ve čtení
Kuřecí stifado
Stifado

Stifado je velmi univerzální a chutný pokrm, který se v Řecku připravuje na mnoho způsobů z nejrůznějších druhů masa.

My si dnes připravíme kuřecí stifado, což je velmi jednoduchá a rychlá varianta, protože se kuřecí maso nemusí nákladat den dopředu tak jako hovězí či jehněčí nebo bez naložení vařit zase o hodně déle, aby bylo maso měkké. Navíc se na lodi můžete rozhodnout, zda maso necháte dusit na plotně nebo vám bude příjemnější stifado upéct v troubě.

Pokračovat ve čtení
Langusty na Kubě
Langusty na kubánský způsob

Kdo z jachtařů gurmánů se ještě nestihl na Kubu podívat, neměl by váhat! Kuba mění svou tvář a směna langust za pár lahví rumu už brzy může být minulostí.

Podělíme se s vámi o skvělý recept na přípravu „kubánských“ langust, kterou nám prozradili místní rybáři. Jednoduché, rychlé a dokonalé.

Pokračovat ve čtení

Kontaktujte nás

Jsme tu, abychom plnili Vaše jachtařská přání.
Napište nám o nich.